לאחר שבחרת בסלון, במעצב ובדגם שמתאים לך רק מתחילה העבודה. תהליך המדידות הוא תהליך שעלול להיות מעט מייגע, אך אם תיקחי אותו ברוח טובה הוא יכול להפוך לחוויה מדהימה. הרי כמה פעמים בחייך התנהגו אלייך כמו נסיכה, התייחסו לכל גחמה קטנה שלך והכינו שמלה שמיועדת אך ורק עבורך ואמורה להחמיא לכל אלמנט קטן בגופך? ברגע שתשתחררי תוכלי להתחיל ליהנות מהתהליך, לפטפט עם המעצב או המעצבת, ולהרגיש ממדידה למדידה כמו כלה אמיתית.
עבור רוב שמלות הכלה עורכים בין שלוש לחמש מדידות בהפרשים של כשלושה שבועות בין מדידה למדידה, זאת על מנת לערוך התאמות במקרה וישנן תנודות במשקל.
במידה ובחרת בדגם קיים התהליך הוא פשוט יחסית, היות והשמלה נמצאת במלאי הקיים וכל מה שצריך לעשות הוא להתאים אותה למידות גופך. במדידה הראשונה יתאימו את השמלה לגובה ולגזרה שלך בתפרים פשוטים, בעיקר באזור תחתית השמלה. במדידה השנייה יחזקו את התפרים על מנת שיהיו חזקים ולא ייפרמו במהלך החתונה. במדידה השלישית יעשו גימור וחיזוק של התפרים, וגם יוסיפו קישוטים ותוספות לשמלה. לאחר מכן יגיע השלב האחרון שיתרחש כשבועיים לפני החתונה, ובו יערכו את המדידה האחרונה עם כל התלבושת, כולל נעליים, בגדים תחתונים, תכשיטים והינומה, על מנת לראות את המראה הסופי ולבצע תיקונים אחרונים בשמלה.
במידה ובחרת לתפור שמלת כלה חדשה, מדובר בדגם שאינו בנמצא ולכן התהליך הוא מורכב יותר. במדידה הראשונה יתנו לך למדוד את הטואל, שהוא בד גולמי המזכיר את הבד האמיתי של השמלה באיכויותיו. את הטואל יתאימו למידות גופך, וכך ניתן יהיה לדחות את גזירת הבדים של השמלה ולמנוע בעיות ותיקונים בשלב מאוחר יותר. היות ומדובר בשמלה הנתפרת במיוחד בשבילך, יינתן לך החופש לשנות פרטים רבים בשמלה, החל מהמחשוף ועד אורך השמלה והקישוטים שיעטרו אותה. המדידה השנייה תיעשה גם היא עם הטואל, ובה יבדקו שכל ההתאמות שנעשו במדידה הראשונה נעשו על הדרך הטובה ביותר. בשלב זה ייקבעו את אורך השמלה באופן סופי, ולכן יש להגיע למדידה זו עם נעלי החתונה או עם נעליים בגובה דומה. במדידה השלישית השמלה כבר תהיה תפורה, וייעשו בה רק תיקונים אחרונים על מנת שתהיה לשביעות רצונך. עכשיו רק נותר להגיע למדידה האחרונה כשבועיים לפני החתונה, ובה בודקים שהשמלה מוכנה ושאין שום תיקון נוסף שצריך לעשות. בשלב זה מוודאים שהשמלה מתאימה מלפנים ומאחור לגוף באופן מושלם.
אם תבחרי להתלבש בסלון ביום החתונה, לא תצטרכי לדאוג לאפסון שמלת הכלה עד האירוע. אל תשכחי לוודא שבסלון יש מלבישה שתסייע לך בהתארגנות לחתונה. התארגנות בסלון היא אופציה מומלצת היות וכך ניתן לערוך תיקונים קטנטנים אחרונים לשמלה ולסדר אותה. כמו כן, סלונים רבים נוהגים לערוך טקס מרגש של המפגש הראשון בו החתן רואה לראשונה את בת זוגו ככלה. במידה ותבחרי להתלבש במקום אחר, קחי בחשבון שתצטרכי לאסוף את השמלה כיומיים-שלושה לפני יום החתונה ולאפסן אותה במקום בטוח. כמו כן, אם בחרת לעשות זאת כדאי להביא איתך מלבישה או חברה שנכחה במהלך המדידות, שתלמד מראש כיצד לעזור לך ללבוש את השמלה.
• כאשר את מתחילה בתהליך המדידות של שמלת הכלה כדאי להתחיל לבחור בכל האביזרים והלבוש הנוסף אותם תלבשי ביום החתונה, על מנת שיהיה לך זמן מספיק למדוד אותם עם השמלה ולוודא שכל האביזרים מתאימים, משתלבים ויוצרים ביחד מראה שלם.
• ביום החתונה תרצי שמלה נוחה ועמידה, ולא תרצי לגלות שאינך מסוגלת לשבת או לרקוד, או לחילופין לגלות שישנם תפרים בשמלה שנפרמו או נקרעו. לכן בזמן המדידות מומלץ לזוז, לשבת ואפילו לרקוד עם השמלה בתוך סלון הכלות, זאת על מנת לוודא שהשמלה עמידה וגמישה. אל תתביישי, המעצבים בסלון רגילים לכך, והכי חשוב שיהיה לך את הביטחון שביום החתונה תהיה לך שמלה נוחה ומהממת.
• למדידות כדאי להגיע בלבוש נוח ונעים שלא תהיה לך בעיה להוריד וללבוש מחדש. כמו כן כדאי להגיע עם נעלי עקב בגובה דומה לזה של הנעליים איתן תלכי בחתונה על מנת לקבוע את אורך השמלה, ובמידת האפשר להגיע עם חזייה תומכת ומסוג דומה לזה שתלבשי ביום החתונה. כל זאת על מנת שההתאמה תהיה הקרוב ביותר לזו שתהיה ביום החתונה.
זהו, האירוע נגמר והאורות כבו. היית נסיכה ללילה שלם, ועכשיו הגיע הזמן להתחיל את החיים החדשים שלך כאישה נשואה. ומה עם השמלה? במידה ושכרת את השמלה, לאחר החתונה תצטרכי להחזיר אותה לסלון. רוב הסלונים יסכמו איתך מראש לגבי תאריך החזרת השמלה, ולרוב מדובר בימים הראשונים שלאחר האירוע. לעיתים תקבלי הסכמה מיוחדת של הסלון להחזיר את השמלה גם שבוע אחרי החתונה.
במידה וקנית את השמלה, שלחי אותה לניקוי יבש, ועכשיו כל שנותר לך הוא לאפסן אותה במקום בטוח ובזמנים של נוסטלגיה לשלוף אותה ולהיזכר ברגעים המיוחדים שלך ושל בן זוגך...